Om VGAN

Vi har länge letat efter en god vegansk choklad. I bröderna Benjamins lilla chokladfabrik hittade vi exakt vad vi letade efter, en underbart välsmakande, vegansk choklad. Tillsammans har vi nu utvecklat fem veganska premium produkter.

Novelty Food är ett norskt litet företag som brinner för kvalitet och god smak. Vår slogan är "När smak är viktig" eller "när smaken avgör" på bra norska, en slogan som förpliktigar! Vi ville kunna erbjuda en choklad till dig som är vegan, vill ändra matvanor eller som har intoleranser / allergier. Vi reste runt i världens alla hörn, men tyckte inte att vi hittade något som smakade tillräckligt bra. Men plötsligt träffade vi två bröder som brinner för smaker lika mycket som oss. Tillsammans med Benjamin-bröderna satte vi oss ner och testade, förändrade, smakade och ändrade tills vi kom fram till VGAN. Vi tycker att VGAN är världens bästa choklad!

De två bröderna Krassimir och Martin Benjamin började experimentera hemma på köksbänken i Sofia. Efterhand har de förvärvat djup kunskap om produktion av veganchoklad och har nu en egen fabrik.  De är själva entusiastiska veganer och kompromissar varken på kvalité eller smak på det de producerar. Deras passion sprider sig till produkterna. Alla råvaror är av högsta kvalitet och är naturligtvis ekologiska. Och eftersom de bara producerar vegansk choklad är VGAN garanterat helt mjölkfri. 

Kakaobönorna som används i VGAN kommer från små familjeägda plantager och från kooperativ i Nicaragua, Colombia, Ecuador och Dominikanska republiken. De som producerar kakaobönor för VGAN får bra betalt. Att njuta av choklad bör sprida glädje, inte bara till dem som äter den, utan också till alla som är involverade i att tillverka choklad. I början av denna resa hittade vi bönderna som odlar våra ingredienser. Tyvärr så glöms och utnyttjas ofta dem.  Det är de hårt arbetande odlarna som gör det möjligt för oss att skapa VGAN, och vi tror att de förtjänar ett ordentligt och bra liv. Vi spårar därför noggrant våra ingredienser för att se till att ingen utnyttjas. Vi stödjer kakaobönderna vi arbetar med. Hållbarhet och etisk odling tillsammans med hög kvalitet är oerhört viktigt för oss. Vi kan inte bevisa det, men vi tror att om du gör det bra, lägger du mer kärlek i jobbet, vilket i sin tur kommer att påverka ingredienserna positivt och därmed kommer smaken att bli bättre!